Tuesday, July 14, 2009

THE UBERN LEGEND

di villa indah ini......

sedang aku membelek gmbo snap shot aku untuk dijadikan bahan story tiba-tiba aku terpandang satu gmbo yang akan sentiasa menjadi ingatan Ubern FC fan club serta menjadi igauan ngeri bagi pihak lawan di setiap peringkat kejuaraan.






Heroes of 2007









inilah dia pasukan yang telah membanggakan Ubern FC yang telah menjadi CHAMPION di pertandingan Group 5 Champion League dalam pada tahun 2007, seterusnya menjadi wakil di kejohanan Hilir Perak Confederation League Championship.

For the first attempt - playing at SKSAA stadium, the result not so bad - 4th place.
So, team ni la yang menjadi sumber inspirasi kepada next team of Ubern FC.

Then, in the year 2008 and 2009 Ubern FC telah berjaya mengekalkan kejuaraan mereka untuk 3 tahun berturut-turut dalam Group 5 Champion League. Dan seterusnya menjadi wakil ke Hilir Perak Confederation League Championship. So main diperingkat confederation ni dh macam main petang-petang je.

Sekarang ni Ubern Fc bukan sahaja digeruni di peringkat Group 5 Champion League malahan di peringkat Hilir Perak Confederation League Championship juga.

Diperingkat Group 5 Champion League Ubern FC ni lebih dikenali sebagai Malaikat Maut FC. Tak caye tanye Firol..

Nama besar yang amat berjasa kepada kejayaan ini ialah
:
:
:
:



tahniah kepada En. Samsul @ Alek Ferguson(jurulatih kesayangan Ubern FC)












The Team Manager of the Year


Redza da Cips Pans
2006 -2008







segala penat jerih anda telah terbayar.... begitu juga jurulatih-jurulatih lain yang memainkan peranan disebalik tabir..

Di bawah kendalian Alek Ferguson dan Da Cips Pans , telah lahir beberapa legenda Ubern FC .
Salah seorang legend yang akan sentiasa di kenang dan diingati sangat ialah ......
:
:
:
:
:




Spiderman Ubern

@

Hantu Senyum.






Ini adalah post beliau pada perlawanan terakhir pada Kejuaraan Piala Konfiderasi tahun 2007..
berkat kesabaran dan kegigihan jurulatih memberikan tunjuk ajar tanpa kenal erti penat dan jemu...

Saje je puji lebih-lebih, nk tgk komen dari jurulatih English Society of Ubern Skool.....

9 comments:

  1. Lagenda hantu senyum...The Smilling Ghost aka The Gate Keeper

    ReplyDelete
  2. erk, nape pggil hantu senyum?

    ReplyDelete
  3. tahun depan coach kata nak rehat... bagi peluang team lain menang plak...

    ReplyDelete
  4. teeha,
    nk jwb pn susah gak soalan ni, sbb mereka yg jadi kroni ubern je tahu cite sbnrnye.

    ReplyDelete
  5. aku dh update skt gmbo lam cite ni, leh le tgk skali lg.

    ReplyDelete
  6. amboi.. tujukan kat aku ke... mana hasil dari math society lak.. mcm xde hasil aje.. har har har..

    komen aku, (bukan nak puji) kene ingat budak2 nie la aku pilih masa untuk wakil sekolah... x caya tnye la smsul...sbb aku percaya kemampuan dorang.. xpela taun 2004-2005 aku bjaya dptkan second place kat group 5 second league.. cukupla... yg len tu, just bantu latih gak.. byk gak le berbincang ngan samsul the coach.. so ade la sket taktikal dari chelsea... har har har....

    bio aku jawab pasal nuar x tau... hantu senyum ni adalah di antara nama2 gelaran budak2 nie... so kalo panggil nama sebenor macm manje sgt.. bek men bola jaring... heheh... mcm2 nama kita org gelarkan pada mereka supaya dapt semangat le skt.. hehe.. so hantu senyum ni pasal die suke senyum aje... kdg2 aku marah smpai menangis pun die suke nangis... tu yg digelar hantu senyum...dan sedikit sebanyak membuatkan kitaorg turut tersenyum... smile..:)

    ReplyDelete
  7. erkkk Zeq, dh jaga dh rupenye, panjang umur dia...

    ReplyDelete
  8. wahaha..bgitu rupanya sejarah hantu senyum..best2..tq

    ReplyDelete
  9. Wah nuar buat hangin zack rupenyaaaaa ahakk

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails