Monday, September 7, 2009

Aduhai puteri ku sayang.... shopping raya Part 1


Di villa indah ini........

Jumaat dan Sabtu yg lepas aku balik rumah mertua aku kt Ipoh untuk berbuka puasa bersama keluarga serta membeli paralatan bg persiapan menyambut Syawal yg bakal menjelma.

Ari Sabtu tu pagi lg aku dh kluar, anak isteri excited sgt nmpknye nk ber shopping. Ayahnye tk brp excited sgt le sbb confem duit bnyk kluar. Mula2 g Jusco pas tu sambung ke Tesco la plak. Kluar jam 9.00 pg balik kul 4.00 ptg. Dapatlah beli keperluan untuk anak2. Sepasang baju dan kasut setiap orang... Sampai kt umah tok n opahnye, budak2 tu ape lagi tk sabar2 nk tunjuk kt tok n opahnye baju n kasut yg tlh di beli tadi....

Jd dgn bangganye puteri2 ku menggayakan pakaian tersebut kt dpn opah ngan toknye....
Sambil tu mulut tk brhenti2 brcakap pasal pakaian tersebut... sedang asyik mereka beraksi opahnye saje2 le bertanya...

Opah : Amboiiii, cntknye kasut...
Ngah : Memanglaa, warna pink lagi. Ni mama yg beli untuk ngah, along ngan bella.
Opah : Tak de ke belikan opah satu..
Ngah : Hmmm tk de..
Opah : Nape ngah tk belikan opah satu?
Ngah : Sume kasut kecik je. Tk de kasut yg beso...

Pas tu dia sambung lagi..
Ngah : ade satu je kasut beso, itupun buruk sangat.....

Terdiam le opahnye.. sambil menahan gelak...
Opah : hai budak ni kalu bercakapppp bijak beno, spontan je...

itu le kisah puteri ku sayang si Ngah tu. berumur 4 thn tp keletah sgt. Gelagatnye sering membuat kn kami tk kering gusi...

2 comments:

  1. haha..
    comel ngah..
    nuaryazid..de kad raya tuk kamu..

    ReplyDelete
  2. afzan,
    thanks for the kad raya...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails